Flexibel & efficiënt samenwerken

De roadmap naar succes

Onze werkwijze

Wij hebben een roadmap ontwikkeld die bijdraagt aan het bereiken van onze gezamenlijke doelen. Met deze werkwijze als basis zijn wij de ideale e-commerce development partner voor het bouwen van de beste Magento webshops/extensies. Met deze roadmap weten u en uw klant altijd waar in het proces de webshop zich bevindt. Wij managen hiermee verwachtingen en geven duidelijkheid. Binnen deze manier van werken is communicatie de key tot succes en geeft het jou en je klant maximaal de mogelijkheid inspraak te hebben gedurende de diverse fases.
Binnen onze roadmap werken onze specialisten met de scrum methode. Een efficiënte en flexibele werkwijze die bijdraagt aan een succesvolle samenwerking met jou als opdrachtgever.

De roadmap naar succes

De Poort24 roadmap geeft ons samen richting en draagt er aan bij dat we continue van elkaar weten waar we ons mee bezig houden en wat er komen gaat. Een roadmap is een hulpmiddel, noem het een bouwplan, om ons doel te bereiken. Samenwerken en flexibiliteit (o.a. instromen in verschillende fases) staan hierbij voorop.

1. Intake gesprek

Bouwen begint met je wensen kenbaar maken aan elkaar. We gaan op zoek naar de juiste stip op de horizon om ons op te richten. Aan ons samen de taak om de doelen die we stellen te benoemen, de juiste stappen uit de roadmap te selecteren en afspraken die we maken vast te leggen. Maar laten we niet uit het oog verliezen: alles begint uiteindelijk met een goede lekkere kop koffie.

2. Functioneel ontwerp

Een huis bouw je ook nooit zonder een bouwtekening en afspraken met de aannemer. Zo is het ook met het bouwen van een (complexe) webshop. Dit voorwerk kun je zelf doen als (reclame)bureau, of – beter nog – je betrekt er alvast de bouwer van de site bij. Samen kijken we naar de aanpak, opbouw, functionaliteiten en welke beleving de uiteindelijke gebruiker van de website geboden wordt.

3. Technisch ontwerp

Vanuit het ‘Hoe’ van het Functioneel Ontwerp gaan we door naar de ‘Wat’ fase in de vorm van een Technisch Ontwerp. Hoe zorgen we dat de webshop een stabiele basis krijgt. Onze projectleider bepaalt samen met jou en je klant welke stappen we gaan zetten en in welke volgorde. Hierdoor is er geen verwarring wat er gebouwd wordt en kunnen we elkaar hierop aanspreken en bijsturen.

4. Ontwikkelfase

In deze fase wordt het Technisch Ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd. Door gebruik te maken van de SCRUM-methode en het ontwerp op te delen in sprints kunnen wij jou goed op de hoogte houden van de vorderingen. Jullie kunnen zelfs de verschillende onderdelen gedurende het proces al testen, zodat we met een juiste fasering samen werken aan een efficiënt en snel proces.

5. Testfase

Nadat gedurende de ontwikkelfase al op onderdelen is getest, komt er een testfase achteraan. In deze fase moeten alle mogelijke processen getest worden en is het de uitdaging alle issues te vinden voordat de shop live gaat. Zodat de livegang vlekkeloos gaat!

6. Oplevering

Je persoonlijke projectleider zal de website aan je opleveren en overdragen. Wij – als stille krachten op de achtergrond – zullen net zo trots zijn op het resultaat als jullie.

7. Optimalisatie

Samen in gesprek blijven om te blijven bouwen aan het succes van de webshop. De nieuwste marktontwikkelingen implementeren, nieuwe functionaliteiten toevoegen, een webshop staat nooit stil. Zetten we ook hier samen de schouders onder?

Meer informatie

Wat heb jij in de koffie?

Wij nodigen jou graag uit voor een kop koffie om verder te praten over een mogelijke samenwerking.